נלחמים על הבית משבר דיור? משרד השיכון עסוק בפינוי ובגירוש ![]() צילום: אקטיבסטילס במקום להכיר ביישובים הבדואיים ה"לא מוכרים" ולהשקיע בבניית דיור ציבורי, הממשלה החליטה לשפוך מיליארדים על הקמת יישובים "קהילתיים" בנגב ליהודים אמידים בלבד 1,677
שנת 2015 מגיעה לסיומה אך כצפוי, משבר הדיור רחוק מסיום. למרות הבטחות הממשלה, שר האוצר כחלון ושר השיכון גלנט ממפלגת "כולנו", אין על הפרק ירידה משמעותית במחירי הדירות ובטח שלא השקעה בבנייה מסיבית של דיור ציבורי. המדיניות הממשלתית לא מציעה פתרונות למשבר אלא רק מחריפה אותו. ב־22 בנובמבר הביא השר גלנט לאישור הממשלה תוכנית להקמת חמישה יישובים חדשים לאורך כביש באר שבע–דימונה. לפי התוכנית, המדינה תשקיע מיליארדי שקלים בהקמת יישובים "קהילתיים" — כלומר ליהודים בלבד — עבור שכבות אוכלוסייה "חזקות". חלקם יוקמו על אדמות היישובים הבדואיים בהם מסרבת המדינה להכיר. התוכנית לא תפתור במאומה את משבר הדיור החמור, אך היא בהחלט תעמיק את אי־השוויון בנגב ואת האפליה בדיור. התוכנית אושרה בממשלה אף שהיא בזבזנית במיוחד: מחקר שנערך עבור המשרד להגנת הסביבה מראה כי השקעת הממשלה והרשויות המקומיות בהקמת יחידת דיור ביישוב כפרי חדש גדולה ב־113% לעומת הקמתה ביישוב קיים. הפער בין עלות הקמת יחידת דיור ביישוב כפרי חדש לעומת הקמתה בשכונה חדשה בעיר עולה ל־188%, וכשכל ההשקעות הממשלתיות נלקחות בחשבון הוא מזנק ל־300%! בנוסף לכך, הקמת היישובים החדשים במקום השקעה והכרה רשמית ביישובים הקיימים תגרום נזק סביבתי ישיר ועקיף למערכות האקולוגיות הטבעיות. הממשלה מוכנה להשקיע מיליארדים מכספי משלמי המסים (הכסף שלנו!) ביישום התוכנית שעה שיישובי הפריפריה בדרום הארץ זועקים לתקציבים לבניית דיור ציבורי ויצירת מישרות. במקביל, המדינה מקצצת בתקציבי הפיתוח של היישובים הבדואיים בנגב ומסרבת להכיר בכ־40 היישובים הבדואיים הבלתי־מוכרים. הקמת היישובים ה"קהילתיים" החדשים ממשיכה ליישם בפועל את הרעיון שעומד מאחורי תוכנית פראוור ל"ייהוד" הנגב. שניים מתוך חמשת היישובים עתידים לקום על אדמת הכפר הבדואי הלא מוכר קטמאת, שבו מתגוררים כ־1,500 תושבים, ועל אדמות הכפר המוכר ביר הדאג', שבו מתגוררים 6,000 תושבים. בד־בבד, בצפון הנגב מתכננת הממשלה להרוס את הכפר הלא מוכר אום־אלחיראן ולגרש את כל תושביו כדי לבנות יישוב יהודי חדש בשם "חירן" שיאוכלס על־ידי גרעין תורני ימני קיצוני המורכב מיוצאי ההתנחלות עלי. תוכנית גלנט היא חלק ממדיניות רחבה של אפליה גזענית הפוגעת בזכויות הבסיסיות של הציבור הערבי־פלסטיני בארץ לדיור, פרנסה וקיום בכבוד. ממשלת הימין ממשיכה לקדם מדיניות זו תוך שהיא מחריפה את המצוקות והבעיות החברתיות של כלל האנשים העובדים בארץ. התוכנית להקמת היישובים החדשים, על חשבון הצרכים האמיתיים של תושבי הנגב, היא הזדמנות לקדם מאבק משותף של יהודים וערבים למען הזכות לדיור לכולם ללא אפליה. אנחנו אומרים:
* מתוך עיתון המאבק, גיליון דצמבר 2015 — ינואר 2016 אולי יעניין אותך גם... |
![]() צילום: אקטיבסטילס גב סולידרי למאבק סוציאליסטי
מאבק סוציאליסטי לא מקבלת תרומות מתאגידים, גופים ממשלתיים או קרנות הון — אלא מסתמכת על חברות וחברי התנועה ועל מימון המונים. מימון עצמאי הכרחי להבטחת מאבק עצמאי למען האינטרסים של אנשים עובדים ועובדות, קהילות מוחלשות ומודרות, למען הצעירות והצעירים, ולקידום סולידריות בינלאומית ואלטרנטיבה סוציאליסטית אמיתית על סדר היום. בעזרתך נוכל לעשות יותר. בעזרת תרומה סמלית קבועה של 10 שקלים לחודש או יותר, תוכלו לעזור לבנות גב סולידרי לחיזוק הפעילות של מאבק סוציאליסטי. כמובן שניתן לבטל את התרומה החודשית בכל עת. כתבות קשורות דיווחים ועדכונים
![]() הפגנת "רופאים למען זכויות אדם"
סולידריות עם עובדי הרפואה הפלסטינים בעזה ובבתי הכלא של הכיבוש
![]() שביתה כללית לעצירת מרחץ הדמים
שביתות מחאה נגד המשך מלחמת ההשמדה בעזה התקיימו בערי הגדה וברחבי המזה״ת
![]() ״אין ארץ אחרת״
הסרט על הטיהור האתני בגדה המערבית זכה באוסקר. הממשלה לא רוצה שתראו אותו
![]() מאבק בקיצוצים
החרפת עיצומי איגוד הכבאים בצל תקציב הגזירות
![]() קיצוץ בשכר
המחירים עולים, השכר נשחק, וסמוטריץ' מבטיח עוד מאותו דבר — "עד הניצחון" במלחמת ההשמדה
כתבות אחרונות |
מאבק סוציאליסטי לא מקבלת תרומות מתאגידים, גופים ממשלתיים או קרנות הון — אלא מסתמכת על חברות וחברי התנועה ועל מימון המונים. מימון עצמאי הכרחי להבטחת מאבק עצמאי למען האינטרסים של אנשים עובדים ועובדות, קהילות מוחלשות ומודרות, למען הצעירות והצעירים, ולקידום סולידריות בינלאומית ואלטרנטיבה סוציאליסטית אמיתית על סדר היום.
בעזרתך נוכל לעשות יותר. בעזרת תרומה סמלית קבועה של 10 שקלים לחודש או יותר, תוכלו לעזור לבנות גב סולידרי לחיזוק הפעילות של מאבק סוציאליסטי. כמובן שניתן לבטל את התרומה החודשית בכל עת.